Ja no sou tan "Anònims"

jueves, agosto 30, 2007

ES CREMA EL NOSTRE PAÍS!

L'incendi declarat en la nit d'aquest divendres entre les localitats castellonenques de Calig i Peníscola afecta ja al municipi de Benicarló, van informar avui, dissabte, a EuropaPress fonts del Centre de Coordinació d'Emergències del País Valencià.

Les dotacions antiincendis del País Valencià lluiten en aquests moments contra el foc que va començar en una zona denominada Pou de la Bassa i que presenta un front "bastant extens" d'entre 400 i 600 metres, segons les fonts.

Les labors d'extinció corren de moment a càrrec de les dotacions terrestres, que acaben de ser augmentades, i que es componen de vuit brigades rurals d'extinció d'incendis, els bombers del Baix Maestrat, un capatàs coordinador, el cap de la guàrdia forestal i vuit patrulles de la Guàrdia Civil. A més, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha enviat una bomba nodriza pesada des del Parc de Nules.

La Guàrdia Civil centra les seves activitats en el desallotjament de diversos xalets aïllats que es troben propers al lloc de l'incendi, que es desplaça en adreça aquest cap a la zona de Peníscola.

Per altra banda, la Policia Local de Benicarló i la de Peníscola també han acudit a ajudar en les tasques d'extinció i prevenció de danys. Un oficial i dos agents pertanyents al cos de Peníscola han desallotjat cinc xalets com mesura de precaució.

En aquests moments bufen en la zona vents moderats del nord amb ratxes, el que dificulta les labors d'extinció de l'incendi, que afecta a una massa d'arbrat, van agregar les fonts.

El Centre de Coordinació d'Emergències del País Valencià va tenir coneixement de l'incendi gràcies a una cridada rebuda cap a les 22.00 hores d'ahir. Els mitjans aeris sol·licitats, un total de cinc avions antiincendios, no podran actuar fins a l'alba.

El tinent alcalde de Peníscola s'ha traslladat ja a la zona afectada pel sinistre, mentre l'Ajuntament d'aquesta localitat ha prestat el camió-cuba amb el qual conta perquè col·labori en les labors d'extinció d'incendis.

No hay comentarios: